ZDRAVA CREVA ZDRAV UM

Moćan probiotski suplement za uspostavljanje ravnoteže crevnog mikrobioma koja direktno utiče na proizvodnju hormona sreće, te smanjuje anksioznost.

Želite biti zdravi i srećni? Počnite od svoje probave.

Najnovije studije pokazuju da vaš mozak utiče na zdravlje vaših creva, a vaša creva utiču na zdravlje vašeg mozga i raspoloženje.

Veza creva i mozga

Vagusni nerv je primarna veza između mozga i digestivnog trakta. Molekule koje luči naš probavni sistem mogu uticati na moždane funkcije uključujući san, apetit, raspoloženje i kognitivne funkcije.

Loša crevna flora

GABA, SEROTONIN i DOPAMIN ključni su neurotransmiteri koji značajno utiču na raspoloženje. Njihov nizak nivo podstiče anksioznost i depresivne misli.

Stimulacija proizvodnje ovih neurotransmitera u crevima vraća um u blagostanje, koje traje i za vreme stresnih situacija.

Zdrava crevna flora

Moćan organski psihobiotik

Klinički ispitani sastojci · Bez šećera · Bez laktoze · Bez glutena · GMP certifikat

Prebiotic Inulin

Slika cikorije koja utiče na anksioznost

Šta je Inulin?

Probiotici su biljna vlakna kojim se dobre bakterije u našem stomaku hrane, a najpoznatiji je Inulin koji dolazi iz Cikorije.

Koja mu je uloga?

Probiotici povećavaju količinu bakterija u crevima, posebno korisnih bakterija, poput Bifidobacterium i Lactobacili.  Dobre bakterije se mogu efikasnije razmnožavati i istisnuti štetne bakterije i patogene.

250 mg​

S.Thermophilus

Ikona probiotika koji utiče na anksioznost

Šta je S.Thermophilus?

Bakterija mlečne kiseline koja je važna u prehrambenoj industriji. Koristi se u proizvodnji jogurta i sira. Odoleva kiseloj sredini želuca i učinkovito se bori protiv loših bakterija i drugih štetnih stvari u crevima.

Koja mu je uloga?

Pomaže očuvanju zdravlja creva kroz sprečavanje vezivanja patogena za ista. Reguliše imunološke funkcije u telu na nekoliko različitih načina, te deluje protivupalno. Stimuliše proizvodnju korisnih makrofaga i regeneraciju epitelnih ćelija.

9,1 milijardi CFU

L.Plantarum

Ikona probiotika koji utiče na anksioznost

Šta je L.Plantarum?

Jedan od najbolje ispitanih probiotika sa dugogodišnjim pozitivnim dokazima o učinkovitosti. Nalazi se u fermentiranom povrću kao što je kiseli kupus, krastavci, masline, turšija…

Koja mu je uloga?

Studije pokazuju da uzrokuje  pozitivne promene u emocionalnom stanju i smanjuje  anksioznost. Deluje na povećanje dopamina i serotonina, smanjuje hormone stresa i upalne procese.

Blagotvorni psihotropni efekti bez nuspojava čine ga izvrsnim sredstvom za tretiranje neuropsihijatrijskih poremećaja uključujući anksioznost.

9,1 milijardi CFU

L.Casei

Ikona probiotika koji utiče na anksioznost

Šta je L.Casei?

Jedan od prvih izolovanih probiotika sa izuzetno povoljnim delovanjem na ljudsko zdravlje. Nezaobilazan probiotik za zdrav i uravnotežen probavni sistem.

Koja mu je uloga?

Jedan od najboljih psihobiotika za pomoć kod hroničnog umora, smanjene probavnih smetnji, te anksioznost.

Pokazao je obećavajuće pozitivne psihološke efekte u kliničkim studijama na pacijentima sa sindromom hroničnog umora.

6,8 milijardi CFU

Šta je Provital Prevital

Dodatak ishrani koji sadrži tri različite vrste dobrih bakterija, Lactobacillus plantarum (UALp-05), Streptococcus thermophilus (TH-4) and Lactobacillus casei (UALc-03).

Ovi  probiotici pomažu uspostavljanje balansiranog mikrobioma, podstiču imuni i probavni sistem i poboljšavaju Vaše raspoloženje. Pored ovih probiotika, ovaj proizvodi sadrži i prebiotik inulin koji je po svom sastavu ugljenohidrat. Inulin služi kao supstrat, hrana za probiotike, i pomaže probioticima u kolonizaciji GIT i ispoljavanju njihovih pozitivnih učinaka na zdravlje.

VitaBiome Probiotik radi na tome da Vas čini zdravijim i srećnijim- iznutra prema van!

Kako deluje Provital Prevital

Ublažava depresivne i anksiozne poremećaje jer:

  • Stabilizuje hormone stresa
  • Podstiče raspoloženje*
  • Podstiče relaksaciju
  • Stimuliše imuni i digestivni sistem
  • Pomaže u smanjenju nelagodnosti u probavnom traktu
  • Pomaže u smanjenju nadutosti i nelagodnosti u crevima

Prednosti Provital Prevital-a

Prednost nad ostalim proizvodima na tržištu je formulacija koja sadrži:

  • probiotske bakterije koje su dokazane u kliničkim ispitivanjima pobljšanja zdravlja
  • najvišu koncentraciju na tržištu od 25 milijardi CFU
  • prebiotik inulin koji pospešuje efekat probiotika

Mnogi probiotiski proizvodi obećavaju visok broj CFU-a ali koriste jeftine, neefikasne probiotike koje imaju nedovoljan ili nikakav uticaj na mikrobiom.

CFU ili broj jedinica koje formiraju kolonije, jer termin koji se često spominje uz probiotske preparate. Prestavlja mjeru viajabilnih ćelija mikroba koje se mogu umnožiti i formirati vidljivu koloniju. Koristi se kao mjerilo za potentnost probiotika.

 

Je li siguran Provital Prevital

Probiotici su generalno sigurni i neželjeni efekti su retki. Neki ljudi mogu osetiti blage probavne smetnje koje se najčešće dešavaju u prva 3 dana povećanog unosa probiotika, te kasnije nestaju.

Proizvod sadrži prirodna jedinjena koja su već prisutna u našem telu i hrani koju konzumiramo.

Svi sastojci su sigurni i proizvedeni u skladu sa najvišim standardima (GMP).

Savetujemo da se prije upotrebe ovog proizvoda konsultujete sa svojim farmaceutom ili lekarom.

Kako koristiti Provital Prevital

Preporučuje se unos jedne kapsule dnevno uz čašu vode, 30 minuta pre doručka.

Kakve rezultate očekivati

Iako probiotici nemaju trenutne metaboličke učinke, prvi rezultati se osjete već nakon nekoliko dana uzimanja.

Postoji niz faktora koji mogu uticati na njihovu učinkovitost, a najveću ulogu ima trenutno stanje vaše crevne flore.

Svačija biohemija je različita i vreme pre nego što osetite opipljivu korist zavisiće od vašeg tela i onoga što mu je potrebno da se oseća najbolje.

Za prosečnog pojedinca, prvi rezultati upotrebe trebalo bi da se osete već nakon prve nedelje upotrebe proizvoda, u smislu poboljšanja emocionalnog, kognitivnog i digestivnog zdravlja.

Informacije o proizvodu